Ann Tratsaert

ANN TRATSAERT

Auti-coach jongeren en (jong)volwassenen

“Het maakt niet uit wie je bent, zolang je maar jezelf bent, jezelf blijft…” met deze ingesteldheid doe ik individuele coaching bij jongeren en jong volwassenen met autisme spectrumstoornissen voor sociale, schoolse, huishoudelijke, vrije-tijds en arbeidsgerichte vaardigheden.

Via psych-educatie leren de jongeren en volwassenen inzicht krijgen in de kenmerken van ASS en welke invloed die hebben op hun functioneren. Hierin worden de kwaliteiten en de beperkingen van ass-kenmerken belicht.

Tijdens de coaching wordt er extra aandacht besteed aan het aanleren en ondersteunen van sociale vaardigheden.

Er wordt studie -en trajectbegeleiding aangeboden, samen trajecten uitstippelen in school -en werksituatie.

Ik treed tevensop als intermediair gesprekspartner tussen cliënt en school/ werk/ gezin.

Wie ben ik:

Ik studeerde graduaat orthopedagogie en volgde de lerarenopleiding. Ik koos bewust voor lesgeven binnen het buitengewoon onderwijs. Ik ken de belevingswereld en de moeilijkheden die mensen met ASS  kenmerken hebben doordat ik al meer dan 18 jaar lesgeef.  De individuele noden die elke persoon met ASS heeft, kunnen door mij worden geïnventariseerd en vertaalt naar toegankelijke praktische toepassingen op maat en volgens het ritme van de cliënt. De laatste vier jaar ging ik aan de slag als auticoach om mensen echt op maat te begeleiden. Hen individueel begeleiden is voor mij een inspirerende en blijvende passie.

AANWEZIGHEDEN

Medisch centrum Hortensiahof

Ik ben aanwezig elke Vrijdag tussen 18u en 22u

MAAK EEN AFSPRAAK

+ 32 485 84 10 17