Karen Mellaerts

KAREN MELLAERTS

klinisch kinder- en jongerenpsychologe en psychotherapeute

 

Mijn doelgroep: kinderen en jongeren (6-21 jaar) en hun context (gezin, belangrijke anderen…).

Heel wat kinderen en jongeren ervaren moeilijkheden en gevoelens van angst, moedeloosheid, verdriet, irritatie en boosheid die hen overspoelen. Het is niet de bedoeling dat gevoelens en gedachten helemaal worden weggenomen. Angst, verdriet en boosheid zijn even normaal en belangrijk als blijdschap. Maar ze mogen niet in de weg staan van je ontwikkeling en wat jij belangrijk vindt om te doen in je leven.

Iedereen heeft ook zijn kwetsbaarheden en zijn sterke kanten. Deze mogen ook naast elkaar bestaan. Het kan belangrijk zijn hier inzicht in te krijgen om met wat meer zelfvertrouwen naar je dagelijkse leven te kijken.
Met al deze zaken gaan we samen aan de slag in een begeleiding/therapie.

Het leven van een kind/jongere is ingebed in zijn/haar gezin, schoolse omgeving…. Een goede communicatie onderling en betrokkenheid van de personen rondom een kind zijn belangrijk.

 

Wie ben ik?

Ik ben een klinisch kinder- en jongerenpsychologe (afgestudeerd aan de KUL in 2004) en psychotherapeute.
Na mijn universitaire opleiding heb ik mij eerst verder gespecialiseerd binnen de klinische neuropsychologie.
Nadien volgde ik een erkende therapie-opleiding (Integratieve therapie: cognitieve gedragstherapie en cliënt-centered therapie voor kinderen, jongeren en gezin) aan de universiteit van Antwerpen.
In juni 2019 rond ik mijn jaaropleiding ACT (Acceptance en Commitment Therapy) af.
Ik ben voornamelijk gespecialiseerd in het werken met ontwikkelingsstoornissen (ASS, ADHD …) en stemmings- en angstproblemen.

Naast mijn werk als zelfstandige ben ik werkzaam op de dienst kinderpsychiatrie van UZ Brussel. Ik ben al jaren actief binnen het referentiecentrum autisme.

AANWEZIGHEDEN

Medisch centrum Hortensiahof

Ik ben aanwezig elke Woensdag tussen 13u en 22u

MAAK EEN AFSPRAAK

Snel online

+32 489 33 23 53