Naomi Van den Branden

NAOMI VAN DEN BRANDEN

Klinisch orthopedagoog en integratief psychotherapeut, eetproblemen en eetstoornissen

 

Ik ben Naomi, klinisch orthopedagoog en integratief psychotherapeut. Ik heb een grote interesse in eetproblemen, eetstoornissen en moeilijkheden die hiermee gepaard (kunnen) gaan. In 2016 studeerde ik af als Master in de Pedagogische Wetenschappen aan de KU Leuven. Nadien volgde ik op de Educatieve Academie een postgraduaat Interactionele Vormgeving (I.V.), een vorm van integratieve psychotherapie. Ik heb een tijdje gewerkt als leefgroepbegeleidster op de dienst eetstoornissen in het UKJA, waar ik heel wat ervaring opdeed in het begeleiden van jongeren met een eetstoornis. Momenteel werk ik als zelfstandige in Hortensiahof en in Ceeto, een ambulante praktijk voor eetstoornissen in Leuven.

Ik ben aangesloten bij de Vlaamse Vereniging voor Therapeuten in de Interactionele Vormgeving en bij de Vlaamse Academie voor Eetstoornissen. Verder volg ik supervisie bij een erkende I.V.-therapeut en neem ik regelmatig deel aan intervisies en bijscholingen, voornamelijk rond eet- en gewichtsproblemen.

 

Werkwijze

Jongeren (vanaf 12 jaar) en (jong)volwassenen zijn bij mij welkom rond volgende thema’s: 
  • Eetproblemen of eetstoornissen (anorexia nervosa, boulimia nervosa, selectief eten, emo-eten,…)
  • Onzekerheid, laag zelfbeeld, zelfvertrouwen
  • Perfectionisme, faalangst, stressklachten
  • Dwang, angst, piekeren
  • Somberheid, depressie
  • Omgaan met emoties of moeilijke gebeurtenissen

In een eerste kennismakingsgesprek luister ik naar jouw verhaal, en samen gaan we stap voor stap op zoek naar welke ondersteuning voor jou waardevol kan zijn. Het is niet altijd gemakkelijk om te vertellen wat er moeilijk loopt. Naast gesprekken is er in de begeleiding ruimte om op een creatieve manier te communiceren. Werk je graag via concrete opdrachten aan bepaalde doelen? Of lucht het op om je verhaal eens te kunnen vertellen? Kortom; we gaan aan de slag op een manier die voor jou goed voelt.

Bij een eetproblematiek werk ik graag samen met gespecialiseerde diëtistes en huisartsen. Omdat de omgeving vaak meelijdt onder een eetstoornis, vind ik het belangrijk om (uiteraard in samenspraak) ook naasten (ouders, broers en zussen, partners,…) te betrekken in de begeleiding.

AANWEZIGHEDEN

Medisch centrum Hortensiahof

Ik ben aanwezig elke donderdag van 9u tot 18u en vrijdagnamiddag en -avond tussen 13u en 21u.

MAAK EEN AFSPRAAK

Snel online

Meer info: