Persbericht: Officiële opening

Onder heel wat persaandacht werd zaterdag 6 oktober het Medisch Centrum Hortensiahof plechtig ingehuldigd door Burgemeester koen Volckaerts. Buren en omwonenden werden uitgenodigd voor een glaasje en konden ontdekken hoe het oude koetshuis werd getransformeerd in een Medisch centrum met wachtruimte en 4 kabinetten. Sommige bezoekers herinnerde zich nog hun bezoek tijdens hun jeugdjaren toen het jeugdhuis Karick hier werd opgestart op het eerste verdiep. Ook in het hoofdgebouw is een ruime wachtzaal en een indrukwekkend kabinet met hoog plafond en torentje gelegen.

Wat maakt het concept speciaal?

Kabinetten worden verhuurd vanuit het co-working principe aan verschillende medische disciplines die gebruik maken van eenzelfde kabinet. Per dagdeel van 4uur kan iemand deel uitmaken van het team, zodat de kosten worden verdeeld onder meerdere huurders. Dan is de financiële drempel niet alleen lager om te starten, maar wordt je ondersteund door het complementaire aanbod. Maar ook voor wie zijn actieve regio wil verruimen in de Zuidrand is dit het ideale concept. Het voordeel van de patient is dat er een ruim aanbod geconcentreerd wordt op 1 locatie die elkaar versterken. Kortom, het is een moderne en optimale aanpak die nodig is om de gezondheidszorg efficient te organiseren voor de Hovenaar en buurtgemeenten.

Unieke locatie

Een praktijk in centrum Hove heeft vele troeven want zowel de trein, bus, auto of fiets geven een goede bereikbaarheid. Er zijn fietsenrekken en parkeerplaatsen voorzien op het domein. Het groene parkdomein Hortensiahof met het historisch pand is een bekend dorpszicht en gekend in de ruime regio rond Hove.

 

Toekomst?

Nu het Medisch centrum is geopend, zijn we op zoek naar nog verschillende disciplines om het team zorgverleners uit te breiden. Momenteel zijn er reeds 2 aanvullende diëtisten, een Psychologe voor eetstoornissen en een psychologe/therapeut gespecialiseerd in burn-out begeleiding actief. Elke Medische of paramedische activiteit is welkom om het team te versterken.

Iedereen die interesse heeft kan ons contacteren via info@hortensiahof.be of via de website www.hortensiahof.be